Spectacolul – Concurs ,,Lumină din Lumina Învierii” Ediția a XVI-a

Duminică, 8 Mai 2022, a avut loc Ediția a XVI-a a Spectacolului – Concurs ,,Lumină din Lumina Învierii” în Catedrala ,,Sf. Nicolae” din Municipiul Oltenița.

Evenimentul organizat de Protopopiatul Oltenița prin implicarea Pr. Protopop Marian Necula s-a desfășurat cu Binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași.

Ediția a XVI- a a fost organizată după o  pauză de 2 ani, cauzată de Pandemia de Covid-19, și a avut 7 participanți (Parohii și Școli): Parohia ,,Sf. Nicolalae”- Oltenița, Parohia Prozanic, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” – Oltenița, Școala ,,Mircea Eliade” Oltenița, Școala ,,Lucian Pavel” Oltenița, Școala Nr.1 Radovanu, Școala Nr.1 Stancea.

Concursul a avut două secțiuni: poezie și cântece, iar grupurile participante au avut în componență elevi din Protopopiatul Oltenița de la clasele primare, gimnaziale și liceale.

La finalul expunerilor artistice au fost înmânate premiile de către Pr. Drd. Cristian Necula împreună cu domnul Vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, Mihai Beștea.

De asemenea, la finalul Spectacolului au fost premiate și lurcările Expoziției de icoane, ouă încondeiate și aranjamente de Paști, Ediția a XVII-a care s-a desfășurat în perioada 18 Aprilie 2022 – 8 Mai 2022 în Sala Mare a Sediului Protopopiatului Oltenița.

(A consemnat Pr. Drd. Cristian Necula, Secretar al Protopopiatului Oltenița)

Related Posts

Sari la conținut