Curățăm România – Green Weekend în Protopopiatul Oltenița

Pentru că întru El au fost făcute toate, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, … . Toate s-au făcut prin El şi pentru El. El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate. (Coloseni 1, 16-17)

 

Protejarea mediului constituie ansamblul măsurilor și acțiunilor care duc la reducerea poluării mediului, a surselor de poluare și la îmbunătățirea resurselor. Pentru a reduce poluarea mediului înconjurător și pentru protejarea acestuia, cu toții trebuie să înțelegem cât este de important să menținem apele, aerul și solul curate.

La data de 4 iunie 2022 a avut loc în județul Călărași o amplă campanie de ecologizare. Peste 5000 de voluntari, elevi, cadre didactice, părinți au participat la această activitate, în toate localitățile județului. Au fost colectați peste 3000 de saci.

Activitatea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Călărași în parteneriat cu Prefectura județului Călărași, Crucea Roșie-filiala Călărași, Jandarmeria Călărași și UAT-urile ce au arondate unități de învățământ.

În Protopopiatul Oltenița au participat profesori / preoți care predau disciplina religie. Dintre aceștia amintim, la:

  1. Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Ulmeni La activitate au participat 8 cadre didactice și 28 de elevi în colaborare cu Primăria Ulmeni, unde s-au ecologizat: curtea școlii, străzile principale și Parcul Comunei Ulmeni. (prof. de Religie Alina Tătaru, Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” – Ulmeni);
  2. Școala Gimnazială „Alexandru D. Ghica”, Oltenița (prof. de Religie Liliana Sfetcu);
  3. Școala Gimnazială Nr 1 – Nana, (prof. de Religie Ion Ștefania);
  4. Școala Gimnazială Nr. 1 – Chirnogi (prof. de Religie Mușat Doinița);
  5. Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, Oltenița (prof. de Religie. Zărnoeanu Nicolae);
  6. Școala Gimnazială „Prof. Lucian Pavel”, au ecologizat zona din imediata apropiere a râului Argeș. (prof. de Religie Androne Alina);
  7. Școala Gimnazială Stancea (prof. de Religie Ozunu Mihaela);
  8. Școala Gimnazială Nr. 1 – Chirnogi. (prof. de Religie Mușat Doinița).

Mulțumiri tuturor celor implicați și care au venit în sprijinul comunităților!

Împreună pentru un mediu mai curat!

Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să reverse asupra noastră, multă iubire față de mediul înconjurător și față de semeni, ajutându-ne să fim mereu responsabili față de natura ce o avem încredințată în grijă.

Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. (Ioan 1, 3)

Related Posts

Sari la conținut