Tabără de vară gratuită pentru copiii din Parohia Sfântul Nicolae Oltenița

Parohia ,,Sfântul Nicolae” din Oltenița, prin Preot Cristian Necula, a organizat în săptămâna 11-17 iulie 2022 Tabăra de vară pentru copii. La această acțiune desfășurată la Campusul ,,Sfântul Sava” din Bisoca, jud. Buzău, au participat 15 elevi cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani de la Școlile și Liceele oltenițene.

Tabăra a debutat cu vizitarea Catedralei Arhiepiscopale ,,Înălțarea Domnului” din Municipiul Buzău și a continuat la Campusul „Sfântul Sava”, Bisoca.

În a II-a zi de Tabără elevii au vizitat Mănăstirea Găvanu unde s-au închinat la sfintele icoane și au înălțat rugăciuni și cântări de mulțumire lui Dumnezeu. Totodată, în programul de drumeție elevii au vizitat și muntele de sare, aflat în vecinătatea Campusului, iar seara au participat la tradiționalul foc de tabără.

În zilele următoare elevii coordonați de Preot Cristian Necula au fost implicați în diverse jocuri și activități prin care au fost cultivate empatia, solidaritatea, răbdarea, dreptatea, smerenia și blândețea.

O activitate importantă în care au fost implicați elevii a fost voluntariatul, știut fiind că acesta contribuie la creșterea empatiei și chiar, potrivit noilor descoperiri ale neuroștiinței, procură o sumă de anticorpi în organism și previne boală Alzheimer, precum și multe din bolile cardiovasculare.

De asemenea, tabăra și-a propus să intensifice viața duhovnicească a tinerelor suflete și să le integreze într-o stare duhovnicească prin care să simtă mai mult dragostea infinită a lui Dumnezeu. De aceea, în fiecare zi elevii au participat la rugăciunea de dimineață, la rugăciunea de seară, s-au spovedit și, în cadrul Sfintei Liturghii de Joi, cei care au primit binecuvântare s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

În ultima zi de tabără grupul de elevi a mers la Centrul Astronomic al Școlii din Bisoca unde au putut vedea cu telescopul planete și stele din Sistemul nostru Solar și au urmărit scurte documentare despre Universul Cosmic. La sfârșit vizitei părintele le-a evidențiat tinerilor raportul de complementaritate dintre Teologie și Astronomie, afirmând că imensitatea creației lui Dumnezeu este o invitație la smerenie și la meditație.

Tabăra a fost oferită gratuit și a fost realizată cu sprijinul Parohiei ,,Sfântul Nicolae” din Oltenița, Asociației ,,Sfântul Sava” din Buzău prin Preot Milea Mihail și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași prin domnul Vicepreședinte Mihai Beștea.

 

 

(A consemnat Preot Cristian Necula, Secretar al Protopopiaului Oltenița)

Related Posts

Sari la conținut