Pr. Gheorghe Holbea a susținut conferința ,,Maica Domnului – urzitoare de nesfârșită rugăciune” în Parohia ,,Sf. Nicolae” Oltenița

Sâmbătă, 13 August 2022, Catedrala ,,Sfântul Nicolae” din Oltenița a găzduit Conferința ,,Maica Domnului – urzitoare de nesfârșită rugăciune” sunținută de Pr. Conf. Univ. dr. Gheorghe Holbea, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justinian Patriarhul” din București și preot slujitor la Parohia „Precupeții Noi”, București.

Evenimentul cultural a început cu rugăciunea Împărate Ceresc, apoi Pr. Cristian Necula a prezentat contextul în care se desfășoară conferința, între Praznicul Schimbării la Față a Domnului și Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, evidențiind legătura dintre rugăciunea inimii care aduce cu sine vederea luminii necreate și Maica Domnului – isihasta.

În continuare, Pr. Gheorghe Holbea a vorbit despre ajutorul Maicii Domnului dat celor ce vor să roage Fiului Său și a accentuat faptul că rugăciunea inimii nu se adresează doar intelectualilor sau monahilor, ci și celor mai simpli credincioși.

Totodată, părintele profesor a adus spre închinare Icoana Imnului – Acatist la Rugul Aprins a Maicii Domnului, cea care rezumă în culori tema conferinței.

În finalul evenimentului, Pr. Protopop a mulțumit părintelui profesor și a invitat preoții și credincioșii prezenți să adreseze întrebări cu privire la cele prezentate.

 

Conferința se înscrie în rândul evenimentelor dedicate Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”

Related Posts

Sari la conținut