Maestrul Dan Puric a susținut conferința ,,Să fii român!” în Parohia Sfântul Nicolae din Oltenița

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașillor, Duminică, 11 Septembrie 2022, Parohia Sfântul Nicolae din Oltenița în colaborare cu Protopopiatul Oltenița a organizat o nouă conferință în cadrul Serilor duhovnicești ,,7 Cuvinte”. Conferința a fost susținută de Maestrul Dan Puric și a avut titlul ,,Să fii român”.

Evenimentul a avut loc în Sala Mare a Direcției de Cultură a Municipiului Oltenița și a fost deschis de Pr. drd. Cristian Necula care a descris cadrul ideologic actual și nevoia afirmării Adevărului și redescoperirii sentimentului patriotic și spiritual ortodox.

A urmat apoi conferința propriu-zisă în care Maestrul Dan Puric a evidențiat provocările la adresa identițății de neam și de credință, ideea promovată de Pr. Dumitru Stăniloae că românul este un alt om în comparație cu celelalte popoare europene, precum și modul providențial prin care români de geniu au aparat și au salvat valorile spiritualității poporului nostru.

În finalul evenimentului, Pr. Protopop dr. Marian Necula a mulțumit Maestrului Dan Puric pentru prezența sa în mijlocul comunității din Municipiul Oltenița și pentru cuvintele meșteșugite transmise numerosului public prezent la eveniment.

Maestrul Dan Puric a susținut pentru a 3-a oară o Conferință în orașul Oltenița, după ce în 2012 și 2010 a mai fost prezent la evenimente culturale similare.

Conferința a fost organizată de Parohia Sf. Nicolae” Oltenița cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și prin directa implicare a domnului Vicepreședinte Mihăiță Beștea.

(A consemnat Pr.Cristian Necula, Secretar al Protopopiatului Oltenița)

Related Posts

Sari la conținut