2022 – Anul omagial al rugăciunii și al sfinților isihaști în Oltenița

Urmând îndemnul Sfântului Apostol Pavel – „Rugați-vă neîncetat” (I Tesaloniceni 5, 17), în contextul anului omagial al rugăciunii și al sfinților isihaști – „2022 – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al sfinților isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 10 noiembrie 2022, echipe de elevi din învățământul gimnazial și liceal (Municipiul Oltenița), coordonați de profesorii de religie, au desfășurat la Centrul socio-cultural al Parohiei Poienarii Burchii, județul Prahova, un concurs de proiecte religioase.

Proiectul a fost organizat și coordonat de Inspectoratul Școlar Călărași, sub directa îndrumare a preacucernicului părinte profesor Spiroiu Mișu Oprică (inspector de religie) și Sectorul Cultural al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, alături de Protopopiatul Oltenița.

Responsabili cu organizarea profesorilor de religie din Centrul metodic Oltenița au fost: PC Pr. Prof. Vasile Cristian, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” – Oltenița (învățământ liceal) și Prof. Dulceață Sorina Eliza (Școala Gimnazială „Constantin Teodorescu” – Șoldanu (învățământ gimnazial).

Concursul a debutat cu un pelerinaj la Mănăstirile Cernica, Ghighiu și Pisiota pentru pregătirea spirituală a elevilor participanți.

Mergând pe urmele sfinților isihaști, ne-am rugat, am primit informații folositoare și am vizitat lăcașurile de cult unde se manifestă permanent iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru / prin creștini.

Elevii au primit la sfârșit premii (cărți, iconițe, cruciulițe) și diplome de participare, precum și o masă caldă din partea gazdelor.

Îi felicităm pe toți cei implicați pentru dăruirea lor și le dorim ca prin rugăciunile sfinților a căror viață sfântă au cinstit-o și descoperit-o, să primească de la Milostivul Dumnezeu cele de folos spre mântuire.

Au consemnat preot profesor Vasile Cristian și doamna profesor Dulceață Sorina Eliza.

Related Posts

Sari la conținut