Concursul Interjudețean cu tematică religioasă de creație plastică, ediția a XI-a, etapa pe Protopopiatul Oltenița

Miercuri, 16 noiembrie 2022, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Sediul Protopopiatului Oltenița s-a desfășurat jurizarea la nivel de protopopiat a icoanelor participante în cadrul Concursului Interjudețean cu tematică religioasă de creație plastică, ediția a XI-a.

Comisia care a evaluat lucrările a fost formată din: doamna prof. Ecaterina Mitran, preacucernicul părinte  Cristian Necula, preacucernicul părinte  Dumitru Zărnoeanu și preacucernicul părinte  Protopop dr. Necula Marian, Președintele Comisiei.

Tema de anul acesta al acestui concurs interjudețean de creație plastică este „2022 – Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simenon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț” în Patriarhia Română.

În cadrul acestui concurs a participat un număr de 118  lucrări ale elevilor din școlile sau parohiile cuprinse în Protopopiatul Oltenița. Dintre aceste lucrările cele mai reprezentative au mers în etapa finală a concursului, la Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia unde în data de 14 decembrie va avea loc vernisajul expoziției.

Premierea lucrărilor câștigătoare la etapa pe Protopopiat va avea loc în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului.

 

Related Posts

Sari la conținut