Parohia ,,Sf. Nicolae” din Oltenița are un nou preot

Duminică, 4 decembrie, 2022, Pr. Protopop Necula Marian, ca delegat al Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a instalat pe Pr. Alexandru Valentin Petcu în postul de preot III la Parohia ,,Sf. Nicolae” din Oltenița.

Evenimentul a debutat prin săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii de un sobor de 7 preoți condus de Pr. Protopop Marian Necula.

Alături de Pr. Protopop au slujit Pr. Nicolae Ciobanu, Pr. Daniel Gabriel Ciobanu, Pr. Cristian Necula, Pr. Marin Veșteman, Pr. Alexandru Valentin Petcu și Pr. Alin Radu.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Pr.Cristian Necula care a evidențiat activitățile pe care trebuie să le aibă creștinul duminica (în ziua Domnului), precum și răbdarea pe care trebuie să o aibă omul în suferință (exemplul femeii bolnave de 18 ani din Evanghelie).

La sfârșitul Sfintei Liturghii Pr. Protopop a dat citire actului oficial de numire a noului preot și a felicitat membrii corului de copii Sf. Alexandru al Catedralei din Oltenița pentru frumoasă cântare la strană în timpul Sf. Liturghii.

Related Posts

Sari la conținut