Marșul pentru viață 2023 – Protopopiatul Oltenița

Cu Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Oltenița a organizat Marșul pentru viață 2023.

Acesta s-a desfășurat pe tot parcursul lunii Martie și a avut în centru evenimentul desfășurat în ziua Praznicului Buneivestiri orele 14.00 în incinta Catedralei ,,Sfântul Nicolae” din Municipiul Oltenița.

Marșul pentru viață 2023 cu tema ,,Viitorul este pro-viață” și-a propus să atragă atenția asupra situației sociale actuale în care se găsește țara nostră și anume: un număr imens de avorturi, natalitate foarte scăzută (în 2021 s-a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din ultimii 90 de ani), criza de sarcină, criza familiei tradiționale, lipsa de încurjare din partea Statului a femeilor care vor să aibă copii, dar și situația de la graniță, unde viața umană nu mai contează dacă există interese econmice ce trebuie atinse.

Acțiunea a început cu oficierea Slujbei de Te Deum săvârșită de Pr. dr. Marian Necula, Protopop al Protopopiatului Oltenița împreună cu Pr. Secreatar Daniel Ciobanu, Pr. Răzvan Dulceață, Pr. Vasile Adrian Popescu, Pr. Silviu Dinu, Pr. Mihai Șerban și Pr. Alin Cosmin Radu, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala ,,Sf. Antim Ivireanul” a Protopopiatului Oltenița, dirijată de domnul Ilie Răducanu.

După Te Deum, PC. Pr. Protopop Marian Necula a dat citire Cuvântului Pastoral al PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu ocazia Marșului pentru Viață, apoi Corul de copii ,,Sf. Alexandru” al Catedralei din Oltenița și Corala ,,Sf. Antim Iivreanul” au susținut concertul ,,Alege Viața”. Piesele muzicale interpretate de cele două grupuri corale au evidențiat rolul mamei în cadrul familiei tradiționale, legătura de neînlocuit dintre mamă și copil, precum și Modelul de mamă și femeie pe care umanitatea întreagă trebuie să îl găsească în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria.

În finalul evenimentului, mai mulți elevi de la școlile și liceele din Municipiu au recitat poezii și au prezentat compuneri cu tema ,,Viitorul este Pro-Viață.

În încheierea Marșului pentru viață 2023 Pr. Protopop Marian Necula a atras atenția asupra situației în care se găsește societatea românească și lumea întreagă în ceea ce privește raportarea omului contemporan la viață evidențiind evenimentele petrecute în Ucraina care sunt un afront adus dreptului la viață, precum și statisticile din ultima vreme care arată că în ultimii 15 ani în România au fost făcute 18 milioane de avorturi, apoximativ populația actuală a țării noastre.

La eveniment au participat preoți din Protopopiatul Oltenița, profesori de religie, copii și credincioși din Municipiul Oltenița și din localitățile învecinate.

 

A consemnat Pr.Cristian Necula, secretar al Protopopiatului Oltenița

Related Posts

Sari la conținut