Concursul Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului” în Parohia Prozanic

Anul 2023 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice.

În acest sens, având în vedere că se apropie sărbătoarea Sfintelor Paști, miercuri 12 aprilie 2023, în parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a avut loc în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”, activitatea: „Darul tinereții pentru o operă de artă: bătrânețea”, din secțiunea Activități ale grupului catehetic a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

Acțiunea „Darul tinereții pentru o operă de artă: bătrânețea, cu caracter social – filantropic a fost organizată, la inițiativa preotului paroh NIȚĂ Ștefan Cătălin, având sprijinul grupului de copii și tineret “preoteasa elena” – secțiunea social – filantropică.

Astfel, au fost împărțite unui număr de 12 persoane vârstnice din parohie, care locuiesc singure, alimente în valoare de 1.500 lei (donații primite de la credincioși, în urma colectei realizate de grupul de copii și tineret “preoteasa elena” – secțiunea social – filantropică).

Acțiunea, a pornit din dragoste pentru bătrânii noştri, de la care am învăţat multe și de la care avem în continuare de învăţat.

 

 

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

 

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

Related Posts

Sari la conținut