Excursie pentru copiii beneficiari din cadrul Birourilor de asistență socială ale protopopiatelor din județul Călărași

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi, 06 iulie 2023, a avut loc o excursie organizată pentru 30 copii, beneficiari ai Birourilor de asistență socială din cadrul celor trei protopopiate din județul Călărași: Protopopiatul Călărași, Protopopiatul Oltenița și Protopopiatul Lehliu.

Acțiunea face parte din planurile de activități pentru anul 2023 și se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate acestui an important pentru eparhia noastră, deoarece se împlinesc 30 de ani de la înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Excursia a fost o bucurie pentru toți participanții, itinerariul fiind următorul: Călărași – Oltenița – Lehliu – Slobozia și retur. Au fost vizitate următoarele obiective turistice din Slobozia: Mănăstirea Sf. Voievozi , Catedrala Episcopală “Înălțarea Domnului”, Muzeul Național al Agriculturii și Mănăstirea Balaciu din județul Ialomița. În bisericile vizitate, copiii s-au rugat, au înălțat cântări bisericești, au admirat picturile și s-au bucurat de frumusețile locurilor.

La muzeu, copiii au admirat piesele și exponatele care datează din secolul al XVIII-lea: mașini agricole, unelte și piese specifice agriculturii și meșteșugurilor tradiționale, cunoscându-i mai bine pe românii de odinioară, cum lucrau pământul, cum găteau, cum se îmbrăcau și cu ce se îndeletniceau.

Toți participanții au servit masa la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur  din Slobozia.

Copiii, alături de însoțitori,  s-au bucurat de obiectivele turistice vizitate și au socializat pe toată durata zilei iar la sfârșit au mărturisit că s-au simțit foarte bine.

Cu smerenie, mulțumim Preasfințitului Părinte Vincențiu că a binecuvântat această activitate, Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru asigurarea transportului, precum și tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea și desfășurarea ei.

 

A consemnat Elena Zainea, asistent social în cadrul Protopopiatului Călărași

Related Posts

Sari la conținut