Hramul de vară al Catedralei din Oltenița – Sfântul Ierarh Nicolae

Catedrala din Oltenița și-a serbat miercuri, 30 august 2023, hramul de vară, Sfântul Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului.

Cu acest prilej a fost oficiată Slujba Vecerniei împreună cu Litia în seara zilei de 29 august 2023 de un sobor de 20 de preoți.  În cadrul slujbei a fost scoasă spre închinare Racla cu Sfintele Moaște ale Sfinților Nicolae, Mina, Ciprian, Stelian, Mercurie, Fanurie, Sofronoie și Teodosie.

La sfârșitul Vecernie Pr. Conf. Univ. Dr. Holbea Gheorghe a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că fiecare credincios, asemeni Sfântul Alexandru, este chemat de Hristos  să apere și să propovăduiască învățăturile de credință cele drepte ale Bisericii Ortodoxe.

Sărbătoarea Hramului a continuat în dimineața zilei de 30 August când a fost oficiate Slujba Acatistului Sfântul Alexandru, Utrenia și Sfânta Liturghie.

Din soborul de clerici care au oficiat Sfânta Liturghie au făcut parte preacucernicul părinte Protopop Marian Necula, preacucernicul părinte Lect. univ. dr. Mihai Burlacu, preoți și diaconi.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de două grupuri de psalți, membrii ai corului Tronos, care au cântat în mod antifonic.

În cadrul predicii de la finalul Sfintei Liturghii pr. lect. univ. dr. a evidențiat principalele învățături pe care Sfântul Alexandru le-a apărat, precum și câteva repere din viață ierarhului.

Related Posts

Sari la conținut