Parohia Sfântul Nicolae Oltenița a organizat o nouă conferință

Duminică, 3 septembrie 2023, Catedrala ,,Sfântul Nicolae” din Oltenița a găzduit Conferința „Pastorația tinerilor în era digitală. Provocări și oportunități” susținută de pr. conf. univ. dr. Vasile Crețu, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Evenimentul cultural a început cu rugăciunea Împărate Ceresc, apoi părintele Cristian Necula a prezentat contextul în care se desfășoară conferința, și anume, expansiunea digitală ca urmare a Pandemiei de Covid-19.

În continuare, părintele Vasile Crețu a prezentat oportunitățile pe care tehnologia le oferă preoților, profesorilor de religie și credincioșilor pentru a veni în întâmpinarea tinerilor care trăiesc o bună parte din viața de zi cu zi în mediul online.

În același timp, părintele a atras atenția și asupra efectelor negative care se răsfrâng asupra tinerilor – consumatori de ,,rețele sociale”.

În finalul evenimentului, părintele Protopop Necula Marian a mulțumit părintelui profesor și a invitat preoții și credincioșii prezenți să adreseze întrebări cu privire la cele prezentate.

Conferința se înscrie în rândul serilor duhovnicești „7 Cuvinte” organizate de Parohia Sfântul Nicolae – Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut