Concursul Național Catehetic al anului 2024 „Hristos – Cuvântul care vindecă” a debutat în Parohia Prozanic

Anul 2024 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor.

În acest sens, în perioada 11 decembrie – 18 decembrie 2023, în parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, a avut loc debutul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, printr-un număr de 7 acțiuni filantropice sub egida: „Bolnav am fost și M-ați cercetat”, din secțiunea Activități ale grupului catehetic a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

Cele 7 acțiuni filantropice „Bolnav am fost și M-ați cercetat”, au fost organizate, la inițiativa preotului paroh NIȚĂ Ștefan Cătălin, având sprijinul grupului de copii și tineret “preoteasa elena” – secțiunea social – filantropică.

Astfel, au fost împărțite unui număr de 10 persoane bolnave, aflate în suferință, tineri și vârstnici din parohie, haine, încălțăminte și alimente în valoare de 1.350 lei (donații în bani și produse primite de la credincioși, în urma colectei realizate de grupul de copii și tineret “preoteasa elena” – secțiunea social – filantropică).

Acest tip de acțiune filantropică „Bolnav am fost și M-ați cercetat”, a dezvoltat în rândul tinerilor participanți:

  • cum să pună în practică și să trăiască experienţa filantropiei în comunitatea parohială și în societate;
  • receptivitatea față de suferința altora și totodată dorința de implicare și interes în activitățile bisericii dacă învață experiența ocrotirii vieții și înțelegerea suferinței;
  • să preţuiască sănătatea şi viaţa ca daruri ale lui Dumnezeu.

 

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

Related Posts

Sari la conținut