Pr. Arhid. Sorin Adrian Mihalache a susținut conferința ,,Inteligența Spirituală” în Catedrala din Oltenița

La invitația Pr. Cristian Necula, Pr. Arhid. lect. Univ. Dr. Sorin Adrian Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași a fost prezent vineri, 17 noiembrie 2023, în mijlocul credincioșilor din Oltenița și a susținut conferința cu tema ,,Inteligența Spirituală”.

Evenimentul cultural a adunat un număr impresionant de persoane încât Catedrala Sf.Nicolae s-a arătat a fi neîncăpătoare.

Părintele Arhidiacon a vorbit despre inteligențele multiple dintre care a evidențiat cele 5 caracteristici care definesc inteligența spirituală, un concept nou din psihologie care îi caracterizează pe oamenii duhovnicești.

La finalul prezentării au fost adresate mai multe întrebări care au prilejuit noi incursiuni ale părintelui profesor prin matematică, fizică cuantică, filosofie,  psihologie și neuroștiință, toate acestea legate în mod armonios cu citate filocalice.

Impresionați de informațiile primite, dar și de geniala argumentare a părintelui profesor tinerii prezenți au promis că vor duce mai departe în societate teza că științele exacte sunt astăzi avocații de seamă ai Teologiei Ortodoxe.

La conferință au participat atât copii, elevi de liceu cât și profesori, medici sau preoți care s-au arătat nerăbdători pentru o nouă întâlnire cu părintele Arhidiacon Adrian Sorin Mihalache.

Related Posts

Sari la conținut