Catedrala Sf. Nicolae din Oltenița a găzduit Cateheza demonstrativă ,,Sfinții Doctori fără de arginți”

Joi, 25 ianuarie 2024, Catedrala Sf. Nicolae din Oltenița a găzduit Cateheza demonstrativă ,,Sfinții Doctori fără de arginți” pe care a  susținut-o Pr. Petcu Alexandru – Valentin.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența a 34 de elevi de la Grupul de Cateheză ,,Sf. Alexandru” al parohiei, precum și în prezența Pr. Protopop dr. Necula Marian, a domnului inspector eparhial Tănase Stefan, a părinților secretari ai Protopopiatului Oltenița, a părintelui Zărnoeanu Dumitru, responsabil cu activitatea catehetică în protopopiat, a preoților din Municipiu și a 2 profesori de religie .

Cateheza a debutat cu rostirea rugăciunii ”Tatăl nostru” și a continuat cu expunerea în Power-Point a vieții și a minunilor celor 12 sfinți doctori fără de arginți. Pe tot parcursul prezentării elevii au fost invitați să răspundă la unele întrebări privind semnificațiile reprezentărilor iconografice ale sfinților.

În a II-a parte a întâlnirii a luat cuvântul Pr. Cristian Necula care a evidențiat faptul că în un pacient se vindecă mai repede și mai ușor dacă medicul îl tratează cu mai multă empatie, fapt ce dovedește implicarea spiritului uman în procesul vindecării după cum și sfinții doctori fără de arginți se pregăteau intens din punct de vedre duhovnicesc de fiecare dată când vindecau un bolnav.

De asemenea, Părintele Protopop a felicitat pe părintele Petcu Alexandru pentru prezentarea Catehezei și pe elevi pentru implicarea lor și a îndemnat pe preoții prezenți să acorde o importanță deosebită catehizării tinerilor.

De asemenea, preotul Dumitru Zărnoeanu, responsabil cu activitatea catehetică în Protopopiatul Oltenița, a desfășurat un dialog cu fiecare dintre elevii participanți încercând să dezvolte interesul acestora pentru teme religioase actuale.

În încheierea catehezei, domnul inspector eparhial, Tănase Stefan, i-a îndemnat pe copii să să reflecteze asupra personalității sfinților doctori fără de arginți și să acorde un interes mai mare prevenției astfel încât aceștia să ducă o viață sănătoasă și din punct de vedre spiritual și din punct de vedere fizic. Totodată, domnul inspector a subliniat importanța postului și a rugăciunii către sfinții tămăduitori în procesul de vindecare și i-a invitat pe membrii Grupului de Cateheză al Parohiei să rămână aproape de Biserică.

La finalul evenimentului, toți cei prezenți au servit câteva din bunătățile pregătire doamnele din Comitetul Parohial

 

(A consemnat Pr. Cristian Necula, secretar al Protopopiatului Oltenița)

Related Posts

Sari la conținut