Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Oltenița

”Am iubit pătimirea, fiindcă minunat curățește sufletul!” (Sfântul Luca din Crimeea)

 

La data de 27.02.2024, Școala gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” Vasilați a găzduit activitatea cercului pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Oltenița, responsabilă fiind doamna prof. ȘTEFAN Durlana în colaborare cu părintele NIȚĂ Ștefan Cătălin de la Biserica ”Sfântul Gheorghe” Prozanic.  Subiectul lecției a fost ”Sfântul Luca din Crimeea” susținut la clasa a IV-a, tema a fost aleasă pentru a marca Anul omagial 2024 dedicat ”Sfinților doctori fără de arginți”.

Alături de colegii profesori care desfășoară activitatea didactică au fost prezenți: pr. prof. SPIROIU Mișu (inspector școlar disciplina religie – I. Ș. J. Călărași), prof. STOICA Iulia (directorul unității de învățământ) și invitata specială Maica NECTARIA (a vorbit copiilor despre voluntariatul pentru cei bolnavi – un job al sufletului).

După susținerea lecției s-au adus la cunoștință cadrelor didactice prezente completări cu privire la:

  • aspecte legislative privitoare la predarea disciplinei religie;
  • aspecte din Legea învățământului preuniversitar;
  • organizarea și desfășurarea Concursurilor și olimpiadelor școlare (Religie și Cultură și spiritualitate românească, Proiectul ”Osteneala tinereții este odihna bătrâneții”, etc.);
  • prezentarea ofertei Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia;
  • diverse informații specifice disciplinei.

Anul 2024 este dedicat în Patriarhia Română temei pastorației și îngrijirii bolnavilor, iar tema aleasă se regăsește în activitățile educative de pe parcursul anului.

 

A consemnat Pr. Prof. SPIROIU Mișu, Inspector școlar religie

Related Posts

Sari la conținut