Hristos, Cuvântul care vindecă

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și sub atenta îndrumarea a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Călărași (Pr. Prof. Spiroiu Mișu), la data de 3 iunie 2024, Centrul metodic al profesorilor de religie din Oltenița, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, respectiv, Inspectoratul Școlar Județean Buzău (Prof. Roșioru Robert), a concretizat parteneriatul educațional, desfășurat sub egida 2024 – Anul omagial în Patriarhia Română (An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți).

Dintre activitățile desfășurate, amintim obiectivele următoarele:

* Momente de rugăciune la: Mănăstirea „Sfinții Voievozi” și Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău;

* Ateliere educaționale la Mănăstirea Ciolanu (Buzău).

Proiectul „HRISTOS, CUVÂNTUL care vindecă” s-a desfășurat în colaborare de profesorii de religie din ambele județe – a fost un schimb de experiențe memorabile și folositoare.

Împărțindu-se în cinci grupe, cuprinzând profesori din ambele județe, au abordat temele în concordanță cu tematica, după cum urmează:

1.Domnul Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor;

2.Maica Domnului – Izvorul Tămăduirii;

3.Sfinții doctori fără de argint în istoria Bisericii;

4.Bolile tinereții – adicții;

5.Boala și sănătate – perspective duhovnicești.

Related Posts

Sari la conținut