ARTICOLE
SEP
26
THU

Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Oltenița

Categoria Noutăți    |     23:00

Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Oltenița

Galerie foto

În ziua de Marți, 10 Septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc Şedinţa administrativă a preoţilor din Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” -  Oltenița.

Din partea Centrului Eparhial a participat preacucernicul părinte Munteanu Cristian - Ștefan, consilier în cadrul Sectorului Economic al Sfintei Episcopii a Sloboziei și Călărașilor.

După ce a fost rostită rugăciunea „Împărate Ceresc”, preacucernicul părinte consilier Munteanu Cristian – Ștefan, a transmis tuturor celor prezenți Arhierești Binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, declarând ședința deschisă, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Bebereche Nicolae  Alexandru de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” - Renașterea, care a susținut referatul cu tema „Pregătirea de către preot a materiilor și a celor necesare săvârșirii Sfintei Liturghii”.

După susținerea referatului, preacucernicul părinte Marian Necula, protopop de Oltenița, a lansat în discuție diverse probleme legate de tema referatului, după care a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ – Bisericesc, Economic, Cultural, Social – Misionar și Mass - Media, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte.

La sfârșitul ședinței, în legătură cu  tema referatului, Protopopiatul Oltenița, a dăruit în mod gratuit, prin părintele protopop Marian Necula, tuturor bisericilor din protopopiat, vase pentru apă și vin, sfințite, pentru săvârșirea Sfintei Liturghii.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

 

A consemnat preot Daniel Ciobanu, secretar II al Protopopiatului Oltenița